817 ₴
Органічна лляна олія NOW Foods "Organic Flax Seed Oil" важливий і незамінний продукт здоров'я. Регулярне застосування лляної олії нормалізує роботу організму та допомагає в разі багатьох захворювань.
Корисні властивості лляної олії пов'язані з великим вмістом поліненасичених жирних кислот: лінолева (омега-6 – 15%), ліноленова(омега-3 — 60%), які отримали назву вітаміну F. Такий баланс кислот (1:4), як у лляній олії, відповідає потребам організму людини та сприятливий для нормалізації обміну речовин. Якщо омега-6 міститься й в інших жирних оліях (соняшникова, гірчична, соєва, оливкова), то омега-3 — крім лляної олії — тільки в риб'ячому жирі. Причому риб'ячому жирі міститься кислоти омега-3 удвічі менше. Тому лляна олія має характерний «рибний» запах. За цим запахом можна судити про якість лляної олії, його чистоту та концентрацію. Також олія містить вітаміни Е, А К, групи B.
Вживання в їжу лляної олії знижує ризик виникнення такого серйозного захворювання, як інсульт — на понад третину. Ллляна олія охороняє нас від діабету, гіпертонії, ішемічної хвороби, атеросклерозу та багатьох інших хронічних захворювань. Вегетаріанці, які не їдять навіть рибу, також легко можуть заповнити дефіцит ненасичених жирних кислот за допомогою лляної олії.
Рекомендується вживати лляна олія людям із порушеннями жирового обміну, позаяк воно дуже легко засвоюється і сприяє розщепленню насичених жирів. Ця властивість лляної олії дуже важлива для тих, хто хоче схуднути.
Є безліч захворювань, коли організм гостро потребує поліненасичених жирних кислот Омега-3 та Омега-6 — а в лляній олії їх дуже багато. Для жінок ці речовини особливо важливі, а до раціону вагітних вони мають входити обов'язково — це забезпечить правильне формування мозку дитини. Лляна олія також підтримує в нормі гормональний фон жінки, полегшує ПМС та покращує самопочуття в період клімаксу.
Лляна олія має тонкий і вишуканий смак із невеликою гіркуватістю. Має коричневий колір із золотистим відтінком. Ідеально підійде для заправлення салатів, супів, маринадів, соусів, пасти, рису та овочів. У гарячі страви олію треба додавати безпосередньо перед подаванням на стіл. У салати лляну олію часто додають у поєднанні з оливковою, що дає змогу "м'якшити" деякий гіркуватий посмак. Олія не рекомендується використовувати для смаження
Органічна олія насіння льону (холодопресована, нерафінована та негМО) і натуральна антиоксидантна суміш органічної соняшникової олії, органічного екстракту розмарину, натуральних змішаних токоферолів (з сої), аскорбінової кислоти та лимонної кислоти.
Увага: Продукт може природно змінювати колір.
Після відкриття паковання зберігати в сухому та прохолодному місці.
Перед застосуванням під час вагітності, лактації, приймання ліків або за наявності будь-яких захворювань треба проконсультуватися з лікарем.
Зберігати в недоступному для дітей місці.
Додаткові факти | ||
Розмір порції: 1 столова ложка (15 мл) | ||
Порцій у контейнері: приблизно 24 | ||
Кількість на порцію | % Денна цінність* | |
Калорії | 130 | |
Калорії від жиру | 130 | |
Усього жирів | 14 г | 22% |
Насичений жир | 1 г | 5% |
Транс-жир | 0 г | |
Поліненасичені жири | 10 г | |
Мононенасичений жир | 3 г | |
Натрій | 0 мг | 0% |
Усього вуглеводів | 0 г | 0% |
Sugars | 0 г | |
Білки | 0 г | |
Не є чималим джерелом холестерину, харчових волокон, вітаміну А, вітаміну С, кальцію або заліза. * Відсоток денної норми ґрунтуються на дієті 2000 калорій. |
Природні жирні кислоти (примір) (на порцію) (1 столова ложка) **: | ||
Ліноленова кислота (Омега-3) | 7,7 г | |
Лінолева кислота (Омега-6) | 2,0 г | |
Олеїнова кислота (Омега-9) | 2,7 г | |
** з урахуванням природної мінливості |
Основні атрибути | |
---|---|
Дія | Протизапальне |
Вид рослинної олії | Абрикосове |
Основні | |
Тип шкіри | Проблемна |